Първи впечатления от IKEA

В деня след откриването му бях на поклонение в този храм на дизайна и консуматорската религия. Вече съм икеанец, което е нещо като интериорен хаджия (икеаБогданов).

Въпреки дъждовното (и работно) време в IKEA имаше доста хора, но достатъчно възпитани и тихи, за да не се чувстваш като на Пловдивския панаир.

Паркингът беше почти изцяло пълен, но благодарение на момчетата с жълти елечета и КАТ палки нямаше голямо суетене и лутане в търсене на място (не се наложи, но при голяма навалица е предвидено безплатно ползване на паркинга до кабинковия лифт, а транспортът от там до магазина е безплатен).

Магазинът е приятен, няма го онова Metro чувство на склад (има и лекарски кабинет, дежурният доктор четеше някакво списание). На горния етаж са мебелите. Като си харесаш нещо, записваш си каталожния номер (дават ти моливче, лист и метър) и след това си го търсиш в същинския склад, който е на излизане, до касите. На долния етаж са дреболиите (солнички, съдове, тенджери, възглавници и т.н.), които се взимат на място.

Харесах си доста неща, като само един артикул ме втрещи – стенен часовник с размери, които са по-подходящи за Централна гара, отколкото за жилище. Явно е предвиден за обществени места.

Купих си разни дреболии за 20 лева (дет’ се вика за спомен от Божи гроб), посетих и ресторанта (на горния етаж), където храната е добра, след което се прибрах по живо, по здраво през прословутата Южна дъга на Околовръстното. ББ май я откри скоро, но да знаете, че кръстовищата на 2 нива не са завършени, все още има светофар (до лифта) и е лек хаос с дълги опашки.

А, да, и се пазете от злите кучета от съседните строежи, които скитат из паркинга. Магазинът може да е шведски, но все пак сме в България (помните ли репликата на Тодор Колев „Да дойдат шведките” и по-точно отговора).

Много ГОЛЯМ часовник

Паркинг за колички пред ресторанта

Кюфтенца по шведски. Със сладко!

След касите пак има място за хапване. С чешмички, които пускат майонеза, горчица и кетчуп.

Тънка възглавница за спане по корем!

Снимки: Васил Богданов

About Васил Богданов

Публикувал е в Капитал LIGHT, Playboy, Maxim, "Бакхус", "Една седмица в София", dnes.bg, men.bg, ОК!, GRAZIA и др.

Posted on 21.09.2011, in Разни and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Хм, а нищо не си споменал за цените?
    Масово критиката беше, че цените са далеч по-високи отколкото в магазините в другите държави?

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: