Мусала – Заврачица – Боровец

На 14 и 15 юли 2012 г. направихме класическото уикенд-кръгче Ястребец – МусалаЗаврачица (нощувка) – Чакър войвода – Ситняковски лифт – Боровец.

За да избегнем торбичките Била и стотиците бели маратонки с бели чорапки, качихме Мусала по билото през връх Алеко и Безименен. Дори по този маршрут имаше доста хора, но в рамките на нормалното. Времето беше топло, но за щастие над билата имаше облаци. На върха си говорихме с метеоролога Росен, че измерената температура от 15,4 градуса е близо до абсолютния максимум (около 17), без да подозираме, че на другия ден (обявен за най-горещия в годината) този рекорд ще бъде счупен или по-точно „стопен“.

Снимах капана за мишки в метео станцията (Росен каза, че се използва най-вече есенно време, когато мишките се прибират на топло в сградата) и продължихме по почти безлюдния път към хижа Заврачица. Там хижарите Христина и Пламен ни посрещнаха с домашен сок от бъз, студена бира и вечерта мина чудесно, а през нощта имахме удоволствието да спим в средата на юли с две одеяла.

В неделя наистина беше доста топло дори и високо в планината, затова постояхме на хижа Чакър войвода над два часа и не бързахме да слизаме към цивилизацията. Приятното (и прохладно) спускане със Ситняковския лифт към Боровец оставихме за късния следобед.

текст и снимки: Васил Богданов

About Васил Богданов

Публикувал е в Капитал LIGHT, Playboy, Maxim, "Бакхус", "Една седмица в София", dnes.bg, men.bg, ОК!, GRAZIA и др.

Posted on 27.07.2012, in Пътеписи and tagged . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Добър вариант за 2 дни!
    Добри снимки!

    Liked by 1 person

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: