Подмазването на ЕС е по-важно от св. Наум

Живея близо до втория метродиаметър и тази вечер реших да се повозя на аванта. Нали в деня на откриването пътуването по новата отсечка е безплатно.

Приятно е да видиш как всички се суетят из новите коридори под площада пред НДК и не знаят наляво ли да завият или надясно. Хората са приятно превъзбудени. Обаче е голям стрес да чакаш на чисто новия перон от излъскан мрамор и от тунела да изскочи грозна съветска мотриса с дизайн някъде от 1979 г. Може и да е от по-късна година, но изглежда като от 79-а. Чета в репортажите за откриването, че Бойко и Барозу са се возили на чисто нови руски мотриси. А защо не на старите, които са чудесна алегория на ситуацията в България. Правим метростанция, която се казва „Европейски съюз“, а до там ни ИЗВОЗВА грозна съветска машина. Така ще бъде май и с АЕЦ Белене. Уж сме в ЕС, а руснаците буквално ще държат копчето на енергетиката ни.

Знаех си, че ще открия някакви неразбории по табелите и, разбира се, гениите от Метрополитен не ме разочароваха. Нали знаете, че над вратите на вагоните има карта на метрото. Там спирката „ЕС“ е написана като „Св. Наум“. Явно някой е решил да смени първоначалното име с „ЕС“, за да се подмажем на Брюксел. Окей, разбираемо е, но толкова ли не можаха да сложат отгоре една лепенка с новото име.

Иначе разходката завърши горе на Баучер. Показах се на повърхността набързо като сурикат, колкото да зърна къде свършва метрото, и хайде обратно. Заедно с още десетки „туристи“ като мен.

Advertisements

About Васил Богданов

Публикувал е в Капитал LIGHT, Playboy, Maxim, "Бакхус", "Една седмица в София", dnes.bg, men.bg, ОК!, GRAZIA и др.

Posted on 31.08.2012, in Разни and tagged , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: